Celtic

Celtic

уторак, 4. новембар 2014.

Promocija albuma "Put", benda Patrias

Patrias


Četvrtak, 30. oktobar 2014. godine, put naveo me je u Smederevo. Lokacija TC "Nadvožnjak", završava se u "Našoj maloj kafani". Bend Patrias iz Smedereva, promoviše svoj album "Put" u izdanju Miner Records-a, a Webzine prvi put učestvuje na promociji. Ushićenje obostrano. Članovi benda (Nemanja Plazinić, Darije Dejanović, Nenad Đorđević, Saša Đorđević) sa nestrpljenjem  očekuju svoj trenutak, rađanje prvenca pred svojom publikom. Lokal se polako puni, publika stiže u sve većem broju. Tu je Televizija Smederevo, Milan R. i Nenad R. iz Miner Records-a, kao i brojni muzičari. Bend se predstavio, a onda BOOOOM!!!

 
Bas udara, rifovi gitare, bubanj.. Počinje pesma Patrias. Dobar početak, publika zadovoljna, bend polako, ali u svom maniru uvodi nas u svet Patrias-a. Rifovi odlični, nabijeni emocijama, publika totalno počinje da oseća tu energiju. Pemom Život, momci pokazuju da je ovo što su radili zaista sjajno i da zaslužuju svaku pažnju. Nemanja to svojim glasom dokazuje, Darije svojim rifovima, Saša svojim žestokim basom, Nenad iz pozadine izbija u prvi plan. Pesmama Vekovima i Zauvek sklapam oči, totalno su razbili publiku, ona iako stoji bukvalno je na nogama. Bas je prisutan, Darije pokazuje da je virtuoz, Nemanja razbija. Uh, publika traži još. Usledila je pesma Doroti. Nakon onog boooom, usledio je hladan tuš, jednom laganom numerom, barem na početku, a onda atmosfera raste i totalno "uništenje", ali ono pozitivno. Publika je na kolenima, nakon možda najbolje numere na albumu. Pesmom 6897, pokazali su svoje znanje i umeće spajanja istorije i muzike. Publika iz sveg glasa peva sa bendom, grla pucaju. Ako uzmemo u obzir da je publika lokalna podrška, ona deluje kao da nije i predstavlja neku "nebesku" vojsku, što me stvarno raduje. Pesmom prekora Jugosloveni praše i pale po publici, da bi poslednjom numerom Apokalipsa, doslovno naterali publiku da doživi neku svoju "apokalipsu".
I, kraj, ili nam se barem tako čini! Ne, gotov je samo prvi deo večeri, jer Patrias je to. A, onda je usledio drugi deo večeri i iznenađenje. Bend je premijerno izveo četiri numere (Noć i dan, Odlazi, Psalm i Imperator), koje će se naći na drugom albumu i na taj način zaintrigirao publiku. Profesionalno, nema šta. Nakon slušanja novih pesama, čini mi se, ne, u to sam siguran da će drugi album biti isto tako dobar, ako ne i bolji. Promocija, uz naklon benda publici, je završena.
Red je da zberemo utiske. Odziv publike fantastičan, kontakt benda sa publikom kao da sviraju čitavu večnost. Momci usvirani do savršenstva, profesionalni u svakom pogledu. Nenad vodi bend kao nekada što je dobošar najavljivao početak bitke, Darije virtuoz na gitari, neko pred kim je svetla budućnost. Saša, šta reći, čovek idejni pokretač, Nemanja svojim glasom čini da svi slušaoci nađu svoj put! U svakom pogledu bilo je to to, što potvrđuju i slike sa promocije, koje možete pogledati ovde. Osetite emocije, koje su bile prisutne. Topla preporuka. VIA PATRIAS!!!




Нема коментара:

Постави коментар